ASK
  • Villa α — Art Deco gebouw te Knokke-Heist (renovatie en uitbreiding)

    De bestaande architectonische eigenschappen werden in dit project met zorg bestudeerd. Een hedendaagse aanvulling aan het bestaande ontwerp creëert uiteindelijk een harmonie.

  • Burgemeesterpark — Wooncomplex Lochristi

    In Lochristi wordt momenteel een complex van 38 appartementen en 25 woningen opgebouwd. Het ontwerp door ASK is organisch tot stand gekomen met oog op een duurzaam waterbeheer. Het volledige project ligt verweven tussen verschillende wadi's geïntegreerd in een groene tuin van streekeigen planten (samenwerking met Davy Van Laere).

    Contrasten tussen de organische vormen van de tuin en de strakke lijnen van de bouwvolumes vormen de kracht van het geheel. Mede ondersteund door de keuze om hier een correcte verhouding te hanteren tussen bebouwing en groen. Slechts +/- 20% voetafdruk en lage volumes waren een zeer bewuste keuze van de opdrachtgevers (Plan en Bouw - Vastgoed Declercq).

  • Retail A

    Handelspanden met woongelegenheid.

  • Update van Woning H

    "Simplicity is the best and truest

    ornament of most things in human life"

    Jonathan Swift

  • Residentie Zilt

    "Perfection is achieved,

    not when there is nothing more to add,

    but when there is nothing left to take away"

    Antoine de Saint Exupéry

ASK architecten

ASK architecten is een vooruitstrevend architectuurbureau onder leiding van architect Stefan Kips. Essentiëel binnen de werking van het team is de service naar de klant. Tijdens het ontwerpproces staat de esthetische functionaliteit van de bewoners centraal. Daarnaast wordt duurzaamheid hoog in het vaandel gedragen. Het design van een ontwerp wordt tot in het kleinste detail uitgezuiverd. De continue evolutie van materialen en technieken wordt steeds op de voet gevolgd. De combinatie van voorgaande elementen resulteert in kwalitatief hoogstaande architectuur.




Hedendaagse vormgeving

Tweewoonst ter hoogte van het oude ziekenhuis van Knokke-Heist.

Het doel was om een overgang te creëren tussen rijbebouwing (links) en de losstaande woningen (rechts).